Ciekawe czy jest tak samo tandetnie wykonczony w srodku jak nowe Toledo.
Rozrusznik kręci a auto nie gada !!
Zwiń
X
-
Rozrusznik kręci a auto nie gada !!
Witam !! Dzisiaj miałem zdarzenie wprost dla mnie niewytłumaczalne.
Po 8 godzinkach w pracy wsiadam do mojej Octy i zapalam. Chwyta jak zwykle od "pierwszego kopa". Czekam na kumpla a silnik cyka sobie na wolnych obrotach.
Dzwoni telefon - kumpel prosi zebym poczekał jeszcze minutkę. Wyłączam silnik.
Przychodzi kumpel - przekręcam zapłon i HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rozrusznik kręci jak zwariowany, silnik się obraca ale tak jakoś lekko jakby - o zgrozo - walnął pasek rozrządu. Normalna rzeźnia pomyślałem. Jeszcze jedna próba i następna i nic. Na popych też nie załapała.
Już się pogodziłem z klęską ale przekręciłem kluczyk po raz dziesiąty chyba a ona jakby nigdy nic załapała. Rzuciła tylko dymem z rury i zapachniało paliwem, które podczas tego kręcenia dostało się do wydechu. Komu autko tak dało "popalić" - proszę o pomoc.
Nie cierpię jak się samo coś naprawia. Pozdrawiam.
Octavia 1,9 TDI 2000r 110KM.
-
-
Następnym razem nie ryzykował bym opcją "na popych" podobno to nie jest najlepszy pomysł w dieslu włąsnie ze względu na pasek rozrządu.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Co do klasy oleju miemam pewności. Wymieniał go poprzedni własciciel (dowiem się).
Jaki powinien być a propos??
Jeśli chodzi o podparcie szklanek - bardzo ciekawa teoria. Przypominam tylko, że auto normalnie odpaliło, chodziło na "wolnych" przez około 5 min. a dopiero przy ponownym rozruchu zaczęły się kłopoty. Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zrób tak jak mówi Piotruś, słyszałem podobną historie i właściciel miał zalany złej jakości olej, po wymianie nie nastąpiły już takie sytuacje.
Pozdrawiam
P.s. wcześniej gośc stosował Lotosa ale nie pamiętam jakiego.
Przeszedł na Mobila i ok.Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
Komentarz